BREUS CONSELLS PER A PREVENIR BAIXES LABORALS PER DISFONÍES

Quan la veu és una eina important en la nostra professió, cal tenir cura d'ella amb primers recursos senzills i eficaços.
Les males condicions acústiques d'aules, oficines, poca ventilació, aire condicionat excessiu, calefacció per aire que asseca l'ambient, sorolls continus, etc. poden pertorbar molt el bon funcionament de la veu.
Malauradament, molt sovint no podem canviar aquestes circumstàncies però, si tenim cura d'aquestes senzilles indicacions en l'entorn de treball, podrem assolir més salut vocal.


  • Sembla una ximpleria dir-ho, però, quants cops parlem sense haver inspirat abans? Feu la prova: Inspireu tranquil·lament, reteniu l'aire dos segons i parleu.
  • Per a respirar eficaçment la postura corporal ha de permetre fer-ho. El centre de gravetat del cos situat una mica per sobre del sòl pelvià ha de rebre el pes del cos. Això ens permetrà tenir un mestratge respiratori més profund i ens alliberarà de les tensions musculars que es situen a la mandíbula, la nuca i les espatlles.
  • El principal múscul respiratori és el diafragma. És la nostra postura asseguts adequada per permetre el seu moviment? I drets? Hi ha fermesa en les cames que han de suportar el pes del nostre cos?
  • Potser els primers cops que practiqueu us sentireu una mica estranys, però amb una mica de pràctica anireu trobant la facilitat en l'expressió.
  • És bo quan fem petites pauses dins la feina que dediquem uns segons a fer unes respiracions profundes a fi d'acumular l'energia de l'alè dins nostre.
  • Cal ser una mica insistent per a corregir un hàbit que ens ha dut a tenir una salut vocal precària i que interfereix negativament en la nostra comunicació.
  • Penseu que respirar és el més important que fem en la nostra vida. De la nostra respiració depèn la qualitat dels nostres pensaments.
  • La consciència en la respiració ens connecta amb l'aquí i l'ara.

Marta González Anadón
Professora d’interpretació,
cant i coach vocal

Obtenció de salut vocal. Tractament de disfonies funcionals.


Gaudeix d'una respiració plena, profunda i alliberadora.


Desfes-te de l'estrès i de bloquejos físics i emocionals.


Troba la teva pròpia veu.


El mètode de Marta González Anadón explora d'una manera integrada la relació entre l'alè, la veu, el cos físic, les emocions i el moviment, partint d'una lectura acurada de la respiració, de la postura corporal i de l'emissió del so.




MESTRATGE DE L'ALÈ I LA VEU
MASTERING BREATH & VOICE


C/ Mallorca, 188 taller 1 08036 BARCELONA

652 11 83 51

laviadelaveu@martagonzalezanadon.cat